Index Vakbarát Hírportál

Börtönre ítélték a vérfertőző apát és lányát

2010. november 16., kedd 10:55

Egy 56 éves sárospataki férfi és 36 éves lánya évekig élt együtt élettársi viszonyban, együtt nevelték a kapcsolatukból született két gyereküket. Az apát 2, az anyát 1 év börtönre ítélték első fokon.

A férfi és a nő - apa és lánya - 2005 évtől élnek élettársi kapcsolatban Sárospatakon, annak ellenére, hogy vérszerinti rokonok. Korábban a Miskolci Városi Bíróság már elítélte őket 2007-ben szintén vérfertőzés miatt, akkor 30 nap közérdekű munka büntetést kaptak.

A kapcsolatuk az ítéletet követően továbbra is megmaradt és együtt nevelték a kapcsolatból született 2 gyermeküket. 2010. májusában újabb fiúk született.

A bíróság a férfit most 2 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Lányát 1 év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

A vádlottak elismerték a kapcsolatukat, azonban azt állították, hogy ők nem vérszerinti rokonok. Emiatt hemogenetikai-szakértőt vontak be az eljárásba, aki 99,999 százalékos bizonyossággal, DNS-vizsgálattal megállapította, hogy a vádlottak vérrokonok.

Rovatok