Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a székesfehérvári zaklatót

2010. november 22., hétfő 17:28 | aznap frissítve

Többször is megfenyegette ismerőseit, egy nőt fogva tartott, kővel dobta meg volt barátnője barátját egy székesfehérváron elfogott 23 éves férfi, akit több rendbeli zaklatás, több rendbeli személyi szabadság megsértés és súlyos testi sértés kísérlete miatt keresett a rendőrség.

Halálosan megfenyegette ismerőseit, fogságba ejtette barátnője rokonát, vert és fenyegetőzött az a 23 éves fiatalember, akit a hétvégén fogtak el a székesfehérvári rendőrök. A férfit már több feljelentés alapján keresték, még drogot is találtak nála.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfit nyár óta keresték több rendbeli zaklatás, több rendbeli személyi szabadság megsértés és súlyos testi sértés kísérlete miatt.

Június közepén három ismerősét és azok összes családtagját halálosan megfenyegette, fegyverét és lőszereit is megmutatta nekik. Azt mondta, ha feljelentik és kijön a rendőr, arra is rálő majd. Azt nem mondta meg, hogy miért fenyegeti őket.

Július végén a férfi volt barátnőjét és a lány nővérét támadta meg seregélyesi házukban. Volt barátnője nővérét egy elektromos sokkolóval fenyegette, egy derékszíjat a nyaka köré csavarva mondta neki, hogy megöli. A fiatal nőt ezután bezárta a fürdőszobába, majd a hazaérkező volt barátnőt kezdte bántalmazni.

Egy késsel fenyegette meg, hogy megöli, ha nem vonja vissza ellene korábban tett feljelentését. Amikor a volt barátnő apja hazaérkezett, a támadó leugrott az emeleti erkélyről és elfutott. Mivel magával vitte a fürdőszoba kulcsát, a hazatérő apa csak az ajtó betörésével tudta kiszabadítani a fürdőbe bezárt lányát. A korábbi feljelentést azért tették ellene, mert a nőt és férfi lakótársát a férfi fővárosi lakásában napokig fogságban tartotta, sokkolóval fenyegette őket és különböző, ismeretlen eredetű gyógyszereket adott be nekik.

Augusztusban is feljelentés érkezett a férfi ellen. Akkor volt barátnője barátját dobta meg Székesfehérváron egy kővel az utcán, és családja kiirtásával fenyegette.

A férfi ellen körözést adtak ki és végül a hétvégén, egy bejelentés alapján fogták el a városban. A 23 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Rovatok