Index Vakbarát Hírportál

Lelőttek egy bankrablót Kispesten

2010. november 26., péntek 16:18 | tizenhárom éve frissítve

Legalább két fegyveres megpróbált kirabolt egy kispesti bankfiókot. A rablókat a rendőrök üldözőbe vették. Egyiküket lelőtték, egyet elfogtak. Egy bejelentés szerint egy harmadik rabló egy panelházba vetette magát, amelyet rendőrök tucatjai vettek körbe.

Kedves olvasó! Ha van képe a kispesti történésekről, küldje el az Indexnek!

A rendőrök lelőttek egy bankrablót Kispesten. Péntek délután fél négy körül legalább két fegyveres támadta meg a Budapest Bank egyik fiókját.

Képek a helyszínről

Az egyik bankrablót a rendőrök lelőtték. Egy másikat elfogtak. Elképzelhető, hogy volt egy harmadik társuk is, aki egy panelházba menekült, a közeli Szigligeti utcában. A harmadik rablóról több tanú is beszélt, de létezése még egyáltalán nem biztos. Az esetleges létezéséről szóló tanúvallomásokat a helyszínen tartózkodó Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány ellentmondásosnak nevezte.

Járőrök szúrták ki őket

A bankrablók fegyverrel a földre kényszerítették az alkalmazottakat, és elvittek a bankból 2,5 millió (más források szerint 12,5 millió) forintot. Az utcán két járőr a bankból érkezett információk alapján felismerte őket. A járőrök szerint ketten voltak. Először sikerült meglépniük a rablóknak, de hamarosan az erősítésül érkező újabb járőrpáros ismét megkísérelte feltartóztatni őket.

Ez már az Üllői út rabláshoz képesti túloldalán, az egyik mellékutcában, a Szigligeti utcában történt.

Itt a rablók gépfegyverrel tüzet nyitottak a rendőrőkre, akik viszonozták a tüzet. Az egyik rabló ekkor vesztette életét. A másik rabló hamarosan megadta magát, és őt elfogták.

Érkezett azonban olyan bejelentés is a rendőrségre, hogy egy harmadik fegyveres ugyanabban az utcában, ahol a lövöldözés történt, bemenekült egy panelházba. A rendőrségnek nincs biztos információja arról, hogy lett volna harmadik elkövető is.

A bejelentés alapján megjelölt házat a rendőrség nagy erőkkel körbevette, a környéken vesztegzárat rendelt el.

Hat óra után különleges kommandós egység érkezett a körbevett házhoz. Ők háromnegyed hét körül behatoltak az épületbe.

A körbevett ház

A helyszínre érkeztek a Terrorelhárítási Központ kommandósai is.

Helyszíni tudósítónk szerint legalább 30-40 rendőrautó állt a környéken, és természetesen rengeteg rendőr is.

Tudósítónk szerint több háztömbnyi területet lezárt a rendőrség. A környéken lakó, hazatérni szándékozó emberek egyre türelmetlenebbek lettek, mert fáztak és nem mehettek otthonaikba. Délután hat óra körül számukra menedékül egy környékbeli általános iskolát nyitottak meg. az MTI este fél tizenegy után adta hírül, hogy a rendőrök elvonultak a tömbháztól.

A bankrablás az Üllői út Határ úttól kívülre eső része közelében, a kispesti Fő utcában történt.


Lövöldözés Kispesten - nagyobb térkép

A Szigligeti utca az Üllői út páros oldalára esik, míg a rablási kísérlet egy páratlan oldalra eső mellékutcában történt. Vagyis a menekülésben lévő rablók még átjutottak az Üllői úton, és néhány sarkot tettek meg déli irányba.

"Végül a ház másik végénél lelőtték"

Több szemtanú is beszámolt és küldött képet az Indexnek a pénteki kispesti lövöldözésről. Részletesen itt olvashatnak a Szigligeti utcában lakók személyes élményeiről.

2009-ben eltűnt a panelba bújt rabló

Tavaly január 13-án Óbudán bújt el egy panelházban egy bankrabló. Akkor az elkövető egy túszt is magával vitt a kirabolt Flórián téri fiókból. A túszt a bankrabló elengedte, majd bevetette magát egy panelházba. Azt hiába vették körbe a rendőrök, a rabló meglógott. A rendőrség egy évvel és nyolc nappal később azonban elfogta.

Rovatok