Index Vakbarát Hírportál

Szülő kismama halt meg Székesfehérváron

2010. november 29., hétfő 11:59 | aznap frissítve

November elején szülés közben életét vesztette egy kismama, belső vizsgálat indult a kórházban.

Belső vizsgálat indult a Fejér Megyei Szent György Kórházban, miután szülés közben meghalt egy kismama az intézményben - erősítette meg a Független Hírügynökség információját az intézmény főigazgatója, Csernavölgyi István. Az eset még novemberben elején történt. A belső vizsgálat azonnal megkezdődött, még nem zárult le. Az eddig rendelkezésre álló információk alapján gondatlanság nem történt, de ha vétséget találnak, eljárnak az orvossal szemben - mondta a főigazgató. Hozzátette: az eset megrázta az intézmény dolgozóit és vezetőit.

Közigazgatási hatósági eljárás keretében folytatja a vizsgálatot a székesfehérvári rendőrkapitányság az elhunyt 28 éves hantosi kismama ügyében; az esetleges felelősség megállapítására a kórházban belső vizsgálat folyik - közölte a rendőrség.

A rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a kórház bejelentése alapján orvos szakértő bevonásával kezdte meg a vizsgálatot. Az orvos szakértői vélemény még nem készült el - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség annak eredményétől teszi majd függővé a vizsgálat folytatását - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Rovatok