Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták a VII. kerületi gázoló kocsiját

2011. január 3., hétfő 11:27

Lakossági bejelentés alapján találták meg a rendőrök a szombaton hajnalban cserbenhagyásos gázolást elkövető autót. Azt még nem tudni, ki vezette a járművet a gázoláskor. Az autó tulajdonosának kihallgatása jelenleg is folyik.

Január elsején hajnalban, 5 óra 19 perc körül egy  a zebrán átkelő, 32 éves nőt gázolt el Budapesten egy furgon. Az autó megállás nélkül továbbhajtott, a nőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A  balesetet a VII. kerületi Dózsa György út és Damjanich utca kereszteződésében balra kanyarodás közben egy sötét színű kisteherautó okozta.

A rendőrök  végül vasárnap, bejelentés alapján jutottak el a balesetet okozó kocsihoz a főváros VI. kerületében. A Független Hírügynökség úgy tudja, a nyomozást egy szemtanú is segítette.

A rendőrség szerint egy sötétkék színű, Mercedes típusú, céges autóról van szó, így egyelőre még az sem tisztázott, hogy az autó tulajdonosa, vagy valaki más vezette a járművet a gázolás pillanatában. A helyszíni szemle során azonban olyan sérüléseket találtak az autón, melyek egyértelműen összefüggésbe hozhatóak a gázolással.

Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja le.

Rovatok