Index Vakbarát Hírportál

Mégis jön ünnepelni az EU főképviselője

2011. január 6., csütörtök 08:37

Az eredeti tervekhez képest késik, de a magyar uniós elnökség kezdetét jelző ünnepélyre ideér Catherine Ashton, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője. Ashton szerdán váratlanul a Közel-Keletre utazott.

Sürgős közel-keleti útja ellenére - a korábbi hírekkel ellentétben - várhatóan mégis megérkezik a magyar EU elnökség kezdetét jelző, csütörtök esti parlamenti ünnepségre Catherine Ashton, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, tudtuk meg a Külügyminisztérium sajtóosztályától csütörtök reggel.

A parlament kupolatermében tartandó zenés-táncos ünnepélyen, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnök átveszi az EU elnökséget szimbolizáló zászlót a belga miniszterelnöktől, Ashton képviseli az EU-t.

Ashton szerdán a Közel-Keletre utazott, hogy az izraeli-palesztin békéről tárgyaljon, emiatt csütörtöki estig lemondta magyarországi programjait, többek közt a Corvinus egyetem meghirdetett előadást. A Külügyminisztérium szerint Ashton gépe este érkezik.

Ashton pénteken tárgyal Martonyi János külügyminiszterrel,
Hende Csaba honvédelmi miniszterrel, részt vesz a magyar kormány és az Európai Bizottság Kollégiumának együttes ülésén, valamint találkozik a média képviselőivel is.

Rovatok