Index Vakbarát Hírportál

Nyakon szúrtak egy férfit a kutyakiállításon

2011. január 10., hétfő 15:46

Összevitatkozott két régi haragos az áprilisi miskolci kutyakiállításon, egyikük nyakon szúrta a másikat, a férfi életét a mentők gyors közbelépése mentette meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt adott be vádiratot.

Köríves mozdulattal nyakon szúrt egy másik kutyatenyésztőt egy 35 éves férfi a 2010. áprilisában a Miskolci Egyetem körcsarnoka mellett rendezett nemzetközi kutyakiállításon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség hétfőn emberölés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az ügyben.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi évek óta ismerte áldozatát, akivel rossz viszonyban voltak. 2010. április 4-én az emberölési kísérlettel vádolt férfi a versenyen sértő megjegyzéseket tett a másik kutyájára.

A konfliktus később folytatódott, amikor a vádlott már autójával hajtott ki a helyszínről. A másik férfi szóváltásba keveredett vele, és a délelőtti eset miatt szájon vágta, majd a kísérőjével visszaindult a versenyre. A 35 éves férfi egy késsel a kezében szállt ki a kocsiból, nyakon szúrta és verni kezdte a másik kutyatenyésztőt, akinek kollégája közbelépett.

A megszúrt férfi nyakán az 1,5 cm-es seb a nyaki nagy visszeret is érintette, életét csak a mentők beavatkozása mentette meg.

A késes férfi beismerte tettét, de elmondása szerint nem szándékosan szúrt, csak védekezett. Vallomását azonban az ügyészség szerint cáfolják a tanúk vallomásai és az orvosszakértői vélemény adatai. A férfi házi őrizetben várja a tárgyalás kitűzését, ha bűnösnek találják, akár 5-15 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

Rovatok