Index Vakbarát Hírportál

Ellentétesen vallottak az öcsödi gyanúsítottak

2011. január 27., csütörtök 08:33

A gyanúsítottak mindegyike beismerő vallomást tett a rendőrségen, ám vallomásaik csupán egyetlen pontban azonosak: utolsó áldozatuk, a kunszentmártoni tinédzser gyorsan meghalt és egyikük szerint sem szenvedett sokat. A házkutatás során a rendőrök egyébként a kemencétől kezdve a trágyadombig szinte mindenhol találtak emberi maradványokat.

A tavaly októberben eltűnt kunszentmártoni diák, Tóth László maradványait idén januárban találták meg a rendőrök Öcsödön, majd két helyi férfit tartóztattak le. Azóta mindkét gyanúsított részletes beismerő vallomást tett, de az általuk elmondottak csupán egyetlen pontban egyeznek meg: abban, hogy gyorsan gyilkolták meg és az áldozat nem szenvedett - írja a Blikk.

Ezt leszámítva azonban egymással teljesen ellentétesen vallottak, és az elkövetés módját is másként írták le. A gyanú szerint egyébként a fiatalembert agyonverték, de a vallomásokban fojtogatás is szerepel.

A házban, ahol a férfiak éltek, a nyomozók emberi maradványokat találtak, többek közt a tűzoltók által kiszivattyúzott kútban és a kibontott kemencében is, de csontok voltak egy trágyakupac alatt is.

A lap szerint a gyanúsítottak házának átkutatása közben a rendőrök több olyan tárgyat és jelet is találtak, melyek arra utalnak, hogy a férfiak egyike vagy mindkettejük az ördög híve.

Az áldozat nem volt barátságban gyilkosaival, a gyilkosság előtt néhány nappal ismerte csak meg őket a kunszentmártoni buszpályaudvar mellett üzemelő, Chicago nevű kocsmában.

"Szerdán a rendőrség nálunk járt, és DNS-mintákat vettek a testvérem sapkájából, fogkeféjéből és egyéb tárgyaiból, még a szüleim nyálmintáját is kérték. Mindez ahhoz kell, hogy egyértelműen igazolhassák, a testvérem maradványait találták meg a házban" - mondta Tóth Mónika, az elhunyt fiatalember nővére.

"A nyomozók vizsgálják, hogy más eltűnési ügyekkel kapcsolatba hozható-e a páros" - erősítette meg Pásztorné Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, aki a gyanúsítottak sátánista kötődéséről szóló információkat nem kommentálta. Mint ahogy azt sem, hogy a két férfi élettársi kapcsolatban élt-e. Az öcsödiek szerint viszont a feltételezett elkövetők már régóta együtt éltek egyikük házában, a később gyilkosság színhelyén.

Rovatok