Index Vakbarát Hírportál

Nyugdíjasoktól lopnak Veszprém megyében

2011. január 27., csütörtök 15:32

Régi trükkel fosztottak ki idős embereket Veszprém megyében: a csalók az E.ON munkatársainak adják ki magukat, majd a nyugdíjasokhoz bejutva ellopják pénzüket. Egy várpalotai idős pártól 144 ezer forintot, egy bakonyszentkirályi idős asszonytól pedig 190 ezer forintot zsákmányoltak.

Szerdán délelőtt Várpalotán egy 85 éves nyugdíjashoz azzal az ürüggyel jutott be két férfi, hogy a villanyórákat kell leolvasni. A 79 éves feleség gyanúsnak találta az érkezőket, meg is kérdezte, hogy miért épp most olvassák a villanyóraállást, a csalók azonban gyors és elfogadható választ adtak.

A férfiak a már ismert trükköt alkalmazták: azt mondták, 11 ezer forintot akarnak visszafizetni, de csak 20 ezresük van. Miközben az egyik ál-villanyóraleolvasó a fürdőszobában lévő bojlert vizsgálta, társa eltette az idősek pénzét.

Szintén ezzel a trükkel jutottak be szerdán, Bakonyszentkirályon egy 78 éves idős nyugdíjas asszonyhoz. Miután a két ismeretlen férfi megnézte a villanyórát, a nappaliba mentek, hogy a konnektorok állapotát is ellenőrizzék.

A nő észrevette, hogy egyikük a ruhásszekrény körül ólálkodik, ekkor távozásra szólította fel őket, egyébként is indulnia kellett az orvoshoz. Mire hazaérkezett, a ruhásszekrényt felforgatták, és elvitték az abban talált 190 ezer forintot. A betörők a szoba ablakán jutottak vissza a lakásba.

A rendőrség ismét felhívja a lakosság figyelmét, hogy az E.ON munkatársainak arcképes igazolványa van, villanyóra leolvasásakor készpénzt nem szednek be és nem is fizetnek vissza. A szolgáltatók a mérőóra állás rögzítésének idejéről előre értesítést küldenek.

Rovatok