Index Vakbarát Hírportál

Autós üldözés kerületeken át

2011. január 28., péntek 15:19

Két rendőrkapitányság is körözte azt a férfit, akit pénteken késő délelőtt, több kerületen át tartó autós üldözés után fogtak el. A kocsi lopott volt, menekülés közben egy nő kiugrott az autóból, aki ellen ugyancsak több elfogatóparancs van érvényben.

Több kerületen át üldöztek autóval a rendőrök egy menekülő férfit Budapesten pénteken.

A rendőrség az esetről este közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy a rendőrök meg akarták állítani a kocsit, mert a sofőr szabálytalankodott. Az autós azonban - figyelmen kívül hagyva a megkülönböztető jelzést - gyorsított és elhajtott.

A rendőrök követték a XVIII. kerültbe. Ott a férfi kénytelen volt megállni, hátramenetbe kapcsolt, így ütközött neki a mögötte lévő rendőrautónak. Ekkor ismét előre menetbe váltott, elindult, majd áttért a szembe jövő sávba, ahol szintén ütközött egy szabályosan közlekedő kocsival, majd megint menekülőre fogta. A karambolban a rendőrautóban utazó egyik járőr könnyebben megsérült.

A menekülő kocsi végül a IX. kerületben állt meg, mert megcsúszott a havas úton és egy parkoló autónak ütközött. A férfi ezután kiugrott a kocsijából és futásnak eredt, a rendőröknek azonban sikerült utolérniük.


A 39 éves férfit a XX -XXIII. kerület Rendőrkapitányság körözte, és az is kiderült, hogy a kocsi, amellyel menekülni próbált, lopott volt. Miután a rendőrök átvizsgálták a kocsit, előkerült a hozzá tartozó rendszám, de emellett találtak alufóliába csavart kábítószergyanús anyagot is.

A Független Hírügynökség értesülése szerint a férfi nem volt végig egyedül a kocsiban: egy nő is volt vele, aki menekülés közben ugrott ki az autóból. Úgy tudni, ellene is több elfogatóparancs van érvényben.

Rovatok