Index Vakbarát Hírportál

Eltört az állkapcsa a fogorvosnál

2011. január 31., hétfő 16:19

A 49 éves Sherree Rolf azért érkezett Magyarországra, hogy fogaira koronát és hidakat tegyenek. Ezért és egyéb kisebb fogászati munkákért végül az angol ár felét, összesen 5765 fontot, vagyis nagyjából 1 millió 825 ezer forintot fizetett.

Később azonban kártérítést kért, mivel a kezelést végző Dentart Kft. munkatársai az öt napig tartó kezelés alatt félig eltörték az állkapcsát, és azt a magyar orvosok úgy hagyták - írja a News Mirror.

Miután hazament, a nő képtelen volt kinyitni a száját 13 milliméternél nagyobbra, miközben normális esetben a nyitás távolsága legalább 35 milliméter.

"Számítottam rá, hogy nagyon fájdalmas lesz az egész eljárás. A fogorvos egy labdával nyitotta ki a számat, amit annyira felfújtak, hogy azt gondoltam, sokkot kapok a fájdalomtól. Nem tudtam kiabálni, hogy ez fáj. Azt ígérték, adnak egy kis pihenőt, de végül 30 percen át hagyták kipeckelve a szám amíg dolgoztak rajtam, én pedig végig szenvedtem. Mikor végül leeresztették, az állkapcsom iszonyatosan fájt, és alig tudtam kinyitni a számat." - nyilatkozta a nő.

Minden évben több ezer brit állampolgár utazik Magyarországra, hogy olcsó fogászati munkákat végeztessenek el itt. Sherree szerint viszont az ő kezelése valódi rémálom volt.

"Borzalmas volt a kezelés. A nővérek közül az egyik minden idejét azzal töltötte, hogy cipőket és táskákat nézegetett az interneten, ráadásul a nyelvi akadályok is nagy problémát jelentettek" - magyarázta a Jersey-ből érkezett anyuka.

Angliába hazatérve a nőnek végül olyan fájdalmai lettek, hogy kénytelen volt felkeresni fogorvosát, aki észrevette a törést az állkapocsban. Ezután hat alkalommal kellett még felkeresnie fogászát, hogy orvosolják a problémát.

"Nem tudtam sem ásítani, sem enni vagy normálisan beszélni. Csak pépes, lágy ételeket ehettem és szívószálon keresztül tudtam inni" - mondta a nő.

Bakai Zsuzsanna, a Dentart ügyfélszolgálati igazgatója a lap megkeresésére nem kívánt reagálni, a Sherree-nek írt garancialevélben viszont azt írja: minden, esetlegesen felmerülő utómunkát saját költségén kell elvégeztetnie.

Az Index szintén kereste a Dentart céget, és végül két fogászatot is találtunk ezen a néven. Egyikük Nyíregyházán van, itt Tóth Attila, a cég ügyvezetője közölte, hogy náluk nem történt ilyen eset. A másik cégnél, a győri Dent art kliniknél szintén annyit mondtak megkeresésünkre, hogy nem volt ilyen esetük. Később jelentkezett egy újabb cég, a budapesti Dent-Art Doktor Kft., és ők is jelezték, az eset nem náluk történt.

Rovatok