Index Vakbarát Hírportál

Saját magát szurkálta meg egy pécsi nő

2011. január 31., hétfő 13:04

Rablótámadásnak állította be öngyilkossági kísérletét egy idős pécsi asszony, aki három héttel ezelőtt még azt mondta a rendőröknek: két fiatalember késelte meg saját otthonában.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írja: a rendőrség korábban úgy tudta, hogy január 12-én két, magát rendőrnek kiadó 20-22 éves fiatalember kopogtatott be a pécsi Hársfa utcában lakó 68 éves nőhöz. Amikor az asszony közölte, hogy nyitva az ajtó, a támadók harisnyával a fejükön berontottak a házba. Ott a tulajdonost bántalmazták, a pénzét követelték, s ennek nyomatékot adva egyikük egy kinyitható késsel mellkason szúrta őt.

A rablók 42 ezer forintot kaptak, és élelmiszereket, dohányárut zsákmányolva távoztak a sértett házából; az ügyben pedig életveszélyt okozó testi sértés és rablás megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A rendőrség hétfőn arról számolt be, hogy a helyszíni szemle során mintegy harminc tárgyi bizonyítékot gyűjtöttek össze, az elmúlt hetekben húsz tanút hallgattak ki, köztük voltak olyanok, akiket többször is. A feljelentőt háromszor kérdezték meg, mert több ponton nem volt életszerű a története. Az egyik kihallgatása során a nő azt mondta, még poligráfos vizsgálatnak is hajlandó alávetni magát.

"Az asszony végül a napokban beismerte, hogy senki sem rabolta ki, valójában saját magát szúrta meg. Azt mondta: eredetileg gyógyszerrel akart öngyilkos lenni, de az előző ilyen kísérlete után a rokonai elvitték az összes tablettát az otthonából - írták.

Hozzátették, a nő január 12-én kapta meg a nyugdíját és az összes pénzt eljátszotta egy pécsi kocsmában. Otthon döbbent rá: bajban van, mert tartozásai vannak, nem tudja fizetni a számláit és még élelemre sincs pénze.

Az asszony a nyomozóknak arra a kérdésére, hogy miért találta ki a történetet, miért vezette félre a hatóságot, azt válaszolta: muszáj volt valamit kitalálnia, hogy ne kelljen megszégyenülnie a rokonsága előtt.
"A nőnek számolnia kell a hatóság félrevezetése miatti bűncselekmény következményeivel, valamint azzal, hogy kártérítést is kell fizetnie" - olvasható a rendőrség közleményében.

Rovatok