Index Vakbarát Hírportál

Súlyosan megégett egy nő Újpesten

2011. február 6., vasárnap 09:48

Egy nő súlyosan megégett, öten pedig füstmérgezést szenvedtek, amikor kigyulladt egy IV. kerületi lakás vasárnap reggel. A tűz a Szigeti józsef utcai lakótelepen, az egyik épület ötödik emeletén keletkezett, egy lakásban - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta: a fővárosi tűzoltók nem sokkal vasárnap reggel 7 óra után kapták a jelzést, hogy a IV. kerületben kigyulladt egy lakás. Eredetileg egyetlen helyiségben csaptak fel a lángok, de hamar átterjedtek a lakás más részeire is. Az ötödik emeleti lakásban keletkezett tüzet a helyszínre érkező tűzoltók rövid idő alatt, egy sugárral eloltották.

A tűz miatt a lakásban egy 50 év körüli nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, öten pedig füstmérgezést kaptak; a tűzoltók összesen 50 embert hoztak ki mentőálarcban a füsttel telített házból.

A szóvivő kiemelte: a tűzoltóság doktorszolgálata is nélkülözhetetlen volt, mert így meg tudták határozni, a sérültek milyen súlyos füstmérgezést szenvedtek.

A lépcsőház tűz által érintett részén kikapcsolták a gázt és az áramot, a lépcsőházat pedig nagy teljesítményű ventillátorral szellőztetik át, a tűz okát vizsgálják.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint a tűzben egy lakás kiégett, kettőben pedig szerkezeti sérülések történtek, de nem lakhatatlanok. A sérülések mértékének megállapítására, illetve a lakhatóság felmérésére statikus szakembert hívtak a helyszínre.

A kiégett lakás lakóinak elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik. A többi lakó a ház kiszellőztetése után visszatérhet az otthonába.

Rovatok