Index Vakbarát Hírportál

Hogy védje fiát, manipulálta a baleseti helyszínt

2011. február 7., hétfő 11:52 | aznap frissítve

Egy 18 éves gyorshajtó fiatalember elütött egy biciklistát, mire apja megpróbálta az életveszélyes sérülést szenvedő áldozatra kenni a felelősséget.

Megváltoztatta a fia által okozott baleset helyszínét egy hódmezővásárhelyi férfi, a rendőrség bűnpártolás miatt javasol vádemelést vele szemben. A közúti baleset tavaly október 21-én a kora reggeli órákban történt Hódmezővásárhelyen. Az Erzsébeti út kerékpársávján egy 33 éves férfi haladt biciklijével, amikor utolérte autójával egy 18 éves fiatalember.

A sofőr elmondása szerint a kivilágítatlan kerékpáros megbillent, elvesztette egyensúlyát, s így került az autó elé. A férfit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a szegedi traumatológiai klinikára.

A helyszínelő és vizsgáló rendőröknek az eljárás során feltűnt, hogy a nyomok alapján a baleset vélhetően nem úgy történt, ahogy azt az autó vezetője előadta. A nyomozás kiderítette, hogy a gépkocsi a megengedettnél nagyobb sebességgel haladt, amikor a kerékpársávon elütötte a munkából hazatérő férfit. A rendőrök a tanúvallomások alapján azt is megállapították, hogy a kerékpáros kivilágította magát, így a biciklijén lévő lámpát valaki eltüntette a helyszínről.

A balesetet okozó fiatalember később bevallotta, hogy az eset után felhívta édesapját, aki a helyszínre érve eltette a földre leesett biciklilámpát, hogy a felelősséget a kerékpárosra hárítsák. A nyomozás során végül az apa is elismerte tettét.

A rendőrség a balesetet okozó sofőr ellen közúti baleset gondatlan okozása vétsége, míg édesapja ellen bűnpártolás bűntette miatt javasol vádemelést.

Rovatok