Index Vakbarát Hírportál

Repülős Gizi ismét lopott

2011. február 8., kedd 15:12

A több mint 50 éve besurranó lopásokat elkövető asszony ezúttal Bicskén bukott le. A rendőrök 14,500 forintot foglaltak le tőle.

Bicskén bukott le újra Repülős Gizi, a bűnözői karrierjét az 50-es években kezdő idős asszony. A rendőrök több bejelentést is kaptak hétfőn, hogy egy kis termetű idős asszony Bicskén más és más ürüggyel házakba megy be. Az idős bűnözőt végül a Bicskén a vasútnál, az úgynevezett kis állomáson találták meg a rendőrök. 14,500 forint volt nála, amiről feltételezik, hogy besurranásos lopásból származik.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint Bicskéről hétfőn többen is felhívták a rendőröket azzal, hogy az egyik utcában egy idős nő benéz és bemegy az utcában lévő házakba azzal az ürüggyel, hogy az utcában gumis műhelyt keres, illetve szeretné magát kivitetni a vasútállomásra. A járőrök már nem találták az apró termetű asszonyt, de találtak a közelben szemtanúkat, akik látták, hogy a nő fiatalokkal beszélgetett és kiderült, tőlük is azt kérte, hogy vigyék a vasútállomásra.

A vasútállomás jegykiadó helyiségében épp a szemetesvödörbe tett valamit a megadott személyleírású nő, amikor a járőrök észrevették. A rendőrök kérdésére elmondta, hogy a zsebkendőjét akarta kidobni a kukába és e közben vette észre, hogy pénz van benne. A 14.500 forintot átadta a járőrnek. A 85 éves budapesti asszonyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították.

A Wikipédia szerint eredetileg K. Sándorné Bodnár Gizella nevű megnyerő külsejű idős asszony bűnözői karrierje még az 50-es években kezdődött. Bűnüldözői körökben Repülős Gizi néven híresült el, mivel annak idején előszeretettel használta a belföldi repülőjáratokat. Az utóbbi harminc évben nem kevesebb, mint 22 és fél év fegyház, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság és 345 ezer forint pénzbüntetést róttak ki rá további hat esetben.

Utoljára a Mohácsi Városi Bíróság előtt állt múlt év júliusában, amikor lopás miatt 45 ezer forint pénzbírságot szabtak ki az akkor még 84 éves asszonyra. A mostani ügyben besurranásos lopás miatt indítottak eljárást a bicskei rendőrök.

Rovatok