Index Vakbarát Hírportál

Tribuszerné csak kitalálta a rablást

2011. február 9., szerda 16:00 | aznap frissítve

A kilencvenes évek leghírhedtebb pilótajáték-szervezője egy hónapja azt állította, negyvenmillió forintot vittek el tőle, ezért nem tud fizetni a hitelezőinek.

A Baranya megyei rendőr-főkapitányság hatóság félrevezetése miatt feljelentést tett az ügyészségen egy mecsekjánosi nővel szemben, aki tavaly novemberben azt állította: 40 millió forintot raboltak el tőle, ezért több hitelezőjét nem tudta időben kifizetni.

Az MTI információi szerint az asszony nem más, mint a kilencvenes évek közepén országszerte hírhedtté vált pilótajáték szervezője, Tribuszer Zoltánné.

A rendőrség tájékoztatása szerint a mecsekjánosi nő feljelentése alapján felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás, a nyomozók aprólékosan, minden információt ellenőriztek. Így derült ki, hogy az asszony csak kitalálta a rablást.

A rendőrség január 17-én bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást; a határozat ellen a feljelentő nem élt panasszal, kifogást sem tett. Ugyanakkor ellene hatóság félrevezetése miatt indult eljárás.

Egyelőre nincs gyanúsított

Az ügyben a gazdaságvédelmi osztály is nyomoz, miután felmerült annak gyanúja, hogy a nő több magánszemélytől különböző összegeket vett át azzal, hogy azokat haszonnal adja vissza, de ezek az ígéretek végül alig, vagy egyáltalán nem teljesültek.

A gazdaságvédelmi nyomozók eddig tíznél több tanút hallgattak meg, további bizonyítékokat gyűjtenek; egyelőre nincs az ügyben gyanúsított.

A bama.hu-nak decemberben egy komlói férfi elmondta: jó néhányan ugyanabba a csapdába sétáltak bele pár hónapja, mint társaik évekkel ezelőtt.

Tribuszerné telefonon kereste fel őket azzal az ajánlattal, hogy ha egymilliót adnak kölcsön, egy év múlva hatvan százalékkal, míg ha félmilliót, fél év múlva harminc százalékkal többet fizet vissza. Addig havonta ötvenezer forintot kapnak kézhez, majd a meghatározott idő lejárta után a teljes, kamatokkal megemelt összeget. Azonban akik aláírták vele a szerződést, hiába várták a havi juttatást, Tribuszerné különböző dolgokra hivatkozva minden alkalommal halasztást kért tőlük.

Kilenc évet kapott

A kilencvenes évek közepén hírhedtté vált pilótajáték ügyében a Baranya megyei bíróság 1996 júliusában, a Legfelsőbb Bíróság egy évvel később hirdetett ítéletet. Tribuszernét különösen nagy kárt okozó csalásokért, jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért és magánokirat-hamisításért kilenc évi börtönre ítélték.

Az asszony ezt követően ismeretlen helyre távozott, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, büntetésének letöltését végül 1999 novemberében kezdte meg a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Rovatok