Index Vakbarát Hírportál

12 évet kapott a vasvillás gyilkos

2011. február 10., csütörtök 15:51

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetést szabott ki csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla arra a mikepércsi férfira, aki 2008-ban vasvillával megölte egy alkalmi munkavállalóját. A 63 éves férfira a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság által első fokon kiszabott, hasonló időtartamú börtönbüntetést az ítélőtábla fegyházbüntetésre súlyosbította. A vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek a bíróság.

A 63 éves férfi egy alkalmi munkavállalóval 2008 júniusában mikepércsi szőlőskertjébe ment permetezni, majd a munka végeztével italozni kezdtek. Később csatlakozott hozzájuk egy harmadik férfi, akivel az alkalmi munkavállaló összeszólalkozott, majd kést rántott és többször megszúrta őt, illetve megfenyegette a szőlő tulajdonosát is. A tulajdonos lefegyverezte a késelőt, aki elszaladt. A sérült férfit mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Ezt követően a tulajdonos – erősen ittas állapotban – visszatért a szőlőskertbe, ahol meglátta a földön feküdni a késelőt, alkalmi munkavállalóját. Dühében felkapott egy vasvillát, azzal a földön fekvő férfit többször megütötte, illetve a vasvillát a testébe szúrta. A sértetthez – aki egyebek mellett koponyacsonttörést, tüdő- és bordasérülést szenvedett – a vádlott fia hívott mentőt, de az már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a 63 éves férfi beismerő vallomását és büntetlen előéletét, míg súlyosbító körülményként vette számba azt, hogy tettét súlyosan ittas állapotban követte el.

Rovatok