Index Vakbarát Hírportál

Elfogtak három emberrablót

2011. február 15., kedd 15:56

Elfogtak három férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaikkal részt vettek egy novemberi budapesti emberrablásban - közölte kedden honlapján a rendőrség.

A BRFK nyomozói hétfőn elfogták S. D., valamint még február 9-én M. N. és Ö. V. férfiakat, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy társaikkal együtt részt vettek egy emberrablási ügyben.

A nyomozók S. D.-t Budapesten VI. kerületi Szinyei Merse utcában, míg M. N.-t és Ö. V.-t a Budapesten a XXI. kerületi Erdősor utcában fogták el. A rendőrök indítványozták az előzetes letartóztatásukat.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2010. november 10-én Budapesten, a XIII. kerületben egy áruház éttermébe V. Gy. és több társa üzleti megbeszélésre hívott egy férfit, akivel korábban üzleti kapcsolatban álltak. V. Gy. szerint a sértettnek ebből az üzleti kapcsolatból fennmaradó, ki nem egyenlített tartozása van.

Az étteremben a sértettet megfosztották személyi szabadságától, telefonjából és diktafonjából kivették az elemeket és akkumulátort. Megakadályozták azt is, hogy segítséget kérjen. Szabadon bocsátását ahhoz kötötték, hogy a férfi pénzt utaljon át nekik. Az áldozat az élete ellen irányuló közvetlen fenyegetések és erőszak hatására a nála lévő laptopon internetes pénzátutalást hajtott végre számlájáról V. Gy. cégének javára - olvasható a közleményben.

Miután a vállalkozó végrehajtotta a pénzügyi tranzakciót, visszanyerte személyi szabadságát. A támadók azonban további anyagi követeléseket támasztottak a sértettel szemben.

A megfélemlített áldozat feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A nyomozás sikeres befejezése érdekében a rendőrök tanúként hallgatták ki a feljelentőt, illetve a bűncselekmény helyszínén tanúkutatást végeztek. Az összegyűjtött adatok birtokában a szervezett bűnözés elleni főosztály munkatársai összehangolt akció keretében  2010. november 16-án a Budapest XIII. kerületben lévő áruház éttermében elfogták V. Gy.-t és D. Gy.-t, Nyíregyházán pedig Sz. S.-t. Őrizetbe vették őket, majd a bíróság előzetes letartóztatásukat rendelte el.

A eljárás során azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható K. Zs. L. és K. F. budapesti férfiakat, valamint M. J. vecsési lakost. Mindhármukat elfogták az elmúlt év végén, illetve ez év elején. M. J. ellen két szerv által kiadott elfogatóparancs volt érvényben. A nyomozók mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd a bíróság elrendelte előzetes eltartóztatásukat.

A bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható továbbá a szökésben lévő Bruder Balázs is, akinek körözését 2010. december 6-án rendelte el a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Rovatok