Index Vakbarát Hírportál

Egymilliót kap, aki segít elfogni a bankrablót

2011. március 9., szerda 18:37 | aznap frissítve

Budapest rendőrfőkapitánya egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni a Villányi úti bankfiók kirablóját.

A 35 év körüli, 185 centiméter magas, erős testalkatú férfi szerdán háromnegyed egykor ment be a pénzintézetbe, feltehetően fegyverrel megfenyegette az alkalmazottakat, majd valamennyi pénzzel elmenekült.

A rendőrség gyanúja szerint a férfi korábban már több hasonló rablást követett el.

A jutalmat annak fizetik ki, "aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik és ismereteit az eljárás során tanúként ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi" - olvasható a rendőrség honlapján.

Sagyibó Melinda, a BRFK sajtóügyeletese később elmondta: a bankrablás helyszínén a rendőrök a nézelődők között felismertek egy fiatal férfit, aki többször is sikertelenül próbált meg kirabolni bankfiókokat. Igazoltatták, ekkor kiderült, hogy lakhelyelhagyási tilalom alatt áll, így ráckevei otthonából nem utazhatott volna Budapestre.

A fiatal férfi apját néhány hónappal korábban fogták el ugyancsak egy bankrablássorozat végén. Az ötvenéves férfi - aki egyébként a rablások idején is a bankszakmában dolgozott - tavaly hét pénzintézetet rabolt ki, amelyekből összesen húszmillió forintot zsákmányolt.

Rovatok