Index Vakbarát Hírportál

Leégett egy ház, hárman meghaltak Hajdúsámsonban

2011. március 21., hétfő 18:52

Meghalt egy háromtagú család, amikor leégett családi házuk hétfő hajnalban Hajdúsámsonban. A tűzszakértői jelentés várhatóan kedden készül el.

Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a teljesen kiégett családi házban a két 42 éves szülő és 11 éves gyermekük holttestét találták meg.

A házban nem történt robbanás, de szemtanúk szerint olyan hőhatás volt tapasztalható a hajnali 2-3 óra között lángra kapott épületnél, hogy azt megközelíteni sem lehetett.

A szemtanúk a kétszintes családi ház minden szegletében ugyanolyan intenzitású tűzről számoltak be, amit alátámaszt, hogy mindkét szint teljesen kiégett és a tűzvész nyomai minden ablaknál jól láthatóak. Szemtanúk beszámolója szerint a nagy hővel és zajjal égő házban a lángok rendkívül gyorsan terjedtek.

A tűzszakértő a délutáni órákban kezdte meg a vizsgálatot, így a tűz okáról várhatóan kedden lehet majd részleteket megtudni - mondta Vezendi Jánosné kora este. Az MTI felvetésére, hogy szemtanúk a lángok szokatlanul gyors terjedéséről beszéltek, annyit közölt: az esettel kapcsolatban a rendőrség minden körülmény lehetőségét vizsgálja.

Rovatok