Index Vakbarát Hírportál

Beismerő vallomás a fóti kettős gyilkosság után

2011. március 28., hétfő 15:43

Részleges beismerő vallomást tett a múlt szerdai fóti kettős gyilkosság gyanúsítottja. férfit, aki a gyanú szerint megölte élettársát és annak anyját, egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Pest Megyei Bíróság.

A feltételezett tettes, a 34 éves P. Tibor Ferenc a gyilkosságot követő két napon bujkált, majd ügyvédje kíséretében feladta magát a rendőrségen.

A bűnügyi igazgató az előzményekről annyit árult el, hogy a férfi két éve, egy internetes párkereső oldalon került kapcsolatba a 39 éves fóti nővel, aki egy kft. igazgatójaként jó anyagi körülmények között élt édesanyjával  fóti családi házukban.

A kapcsolat szorosabbá válásakor a szerényebb jövedelmű, biztonsági őrként dolgozó férfi is a házba költözött, az együttélés azonban sok veszekedéssel, többszöri össze- és szétköltözéssel járt.

Ez év januárjában közös gyermekük született, és úgy tűnt, hogy a családi öröm meghozza a békét, ám hamarosan kiújultak az ellentétek közöttük, illetve a férfi és az asszony édesanyja között.

A tragikus nap reggelén a férfi az éjszakai munkából tért haza, amikor - vallomása szerint - a bőröndjét a szoba közepén, összecsomagolva találta, vagyis kiadták az útját.

Az amúgy is labilis személyiségű apa ezen úgy felbőszült, hogy az emeleti szobában, veszekedés közben, egy franciakulccsal lesújtott az asszonyra. A zaj miatt az emeletre felment 76 éves asszonnyal hasonló módon végzett a gyanúsított, aki ezt követően beült az áldozat kocsijába és visszatért a munkahelyére.

Ott levelet írt egyik rendőr kollégájának, azt közölve, hogy a csecsemő felügyelet nélkül van a megadott címen, és kérte, intézkedjen a biztonságba helyezéséről.

Ezután szálltak ki a rendőrök a helyszínre, és látva a történteket, a kiszáradt csecsemőt kórházba vitették. A kislány már egészséges, elhelyezése folyamatban van.

A bűntett után P. Tibor Ferenc a budai erdőkben bujkált, a rendőrök keresték, öngyilkos akart lenni, de meggondolta magát és felkereste édesapját, akinek mindent elmondott.

A biztonsági őr ügyében több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Az előzetes letartóztatást a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye indokolta, annak ellenére, hogy a férfi önként jelentkezett a rendőrségen.

P. Tibor Ferencnek az előzetes letartóztatás időtartama alatt - elmeállapotának megfigyelése miatt - az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben kell tartózkodnia a bírósági határozat értelmében.

Rovatok