Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a Suzukikra specializálódott rongálókat

2011. március 28., hétfő 11:18 | aznap frissítve

A rendőrség egy nap alatt elfogta azt a két fiatalt, akik a szombatra virradó éjszaka harminchat Suzukit törtek fel Pesterzsébeten.

A 20 éves gyáli férfit és a 18 éves gyáli nőt őrizetbe vették.

A helyszíni szemlék után a kerületi rendőrök elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, és felkeresték a közelben található üzleteket és magánházakat is, ahol kamerákat működtetnek. A felvételeken felfigyeltek egy 180-185 centiméter magas, rövid hajú férfire és egy 20-30 év körüli, vékony testalkatú, kutyát sétáltató nőre.

Mivel a bűncselekmények többségét az Eperjes utcai lakótelepen követték el, a rendőrség feltételezte, hogy a rongálók ott laknak. Megtalálásuk érdekében tanúkutatást és adatgyűjtést végeztek több társasházban és üzletben is.

A járőrök vasárnap dél körül a XX. kerületi Kossuth Lajos utcában megtalálták őket. Mint írták: "a páros a nekik feltett kérdésekre összefüggéstelenül, egymásnak ellentmondóan válaszolt, továbbá a férfi semmilyen okmánnyal nem tudta igazolni magát". Ezért a kerületi kapitányságon előállították őket, ahol végül megállapították, hogy a bűncselekmény-sorozatot valószínűleg ők követték el.

Rovatok