Index Vakbarát Hírportál

120 ezer követője van a bronxi állatkertből elszökött kobrának

2011. március 30., szerda 13:53

Szerdán már 120 ezernél is több követője volt @BronxZoosCobrának, a New York-i állatkertből a múlt pénteken elszökött mérgeskígyó nevében üzengető twitteresnek. A névtelenségbe burkolózó tréfáskedvű felhasználó tartózkodási helyként a "Nem a bronxi állatkertben" szöveget tüntette fel, életrajzként pedig annyit írt: egyiptomi kobra vagyok városi kiruccanáson.

A feed alapján a kobra végiglátogatta New York látványosságait. "Az Empire State Building tetején vagyok! Az emberek lent kis egérkéknek tünnek, fincsi kis egérkéknek" - posztolta élményeiről.

A névtelen szerző a New York-iak félelmeire is rájátszik. "Kezd hűvös lenni, ideje otthont találnom. Nicsak, egy résnyire nyitott ablak, tökéletes" - írta, utalva arra, hogy többek attól rettegtek, a hűllő beköltözhet otthonukba. Szerda reggel pedig azt írta, a Mudtruckban kávézik, és senki ne szóljon hozzá, amíg el nem fogyasztotta az első kávéját. "Mérges vagyok" - szóviccelt.

A kobra twitterének népszerűsége igazán meglepő. A bronxi állatkert twitterét például csak hétezren követik. Az állatkert legutóbbi közleménye szerint pillanatnyilag a kígyó van lépéselőnyben, diktálja a tempót. "Olyan ez, mint a horgászat. Bedobtuk a csalit, és várunk. A türelem a legjobb stratégia. Meggyőződésünk amúgy, hogy az állat valahol a hüllőházban van" - írták március 28-i közleményükben.

Rovatok