Index Vakbarát Hírportál

Stadler két cégét is gyanúsítják

2011. március 30., szerda 10:00

Csődbűntett miatt vádemelési javaslatot tettek két, Stadler József érdekeltségébe tartozó cég ellen.

Stadler József két cégének tevékenysége miatt is büntetőeljárás indult - értesült a Magyar Nemzet. A NAV nyomozói csődbűntett miatt vádemelési javaslattal továbbították az aktákat a Kecskeméti Városi Ügyészségre. A Magyar Nemzet úgy tudja, a két felszámolás alatt lévő betéti társasággal szemben összesen 350 millió forintos hitelezői igényt jelentettek be. A cégek jelentősebb értékű vagyontárgyakkal számoltak el a felszámoló felé.

Az egyik társaság nagyobb mennyiségű ruházati terméket menekített át egy másik cégbe, a másik cég telephelyén pedig jelentős italkészletet találtak a nyomozók. Az utóbbi cég állítólag a felszámolás elrendelése után is működött.

Stadker

Cégadatok szerint két felszámolás alatt lévő Stadler-érdekeltségű cég van: az 1994-ben bejegyzett Stad-Ker Export-Import Bt. fő tevékenysége az italszolgáltatás, ebben 1997-ig beltag volt Stadler József, jelenleg kültag. A Stad-Kerrel szemben 2008-ban indult felszámolási eljárás. A másik cég a 2003-tól működő Stadler&M Ker Bt., aminek 2009 januárjáig volt vezető tisztségviselője vezető tisztségviselője Stadler. A társaság rendelkezett ruhanemükkel (összesen kétmillió forint értékben nadrágokkal), ezek értékesítését a felszámoló meg is hirdette nyilvános pályázaton.

Stadler Józsefet 2003-ban négy és fél év börtönre ítélték különösen nagy kárt okozó csalásért, ebből három évet leült. Szabadulása után Solton majd Budapesten nyitott hipermarketeket, 2011 februárjában azonban újabb per kezdődött ellene, jelentős kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás kísérletével, folytatólagos adócsalással, magán- és közokirat-hamisítással, illetve a számvitel rendjének megsértésével vádolják.

Rovatok