Index Vakbarát Hírportál

Halálra ítéltek egy korrupt alpolgármestert

2011. március 31., csütörtök 16:00

Jóváhagyta a kelet-kínai Szucsou (Suzhou) város alpolgármesterének korrupció miatt kiszabott halálos ítéletét a tartományi felsőbíróság, jelentette a Hszinhua hírügynökség csütörtökön.

A Csiangszu (Jiangsu) tartományi bíróság elutasította Csiang Zsen-csie (Jiang Renjie) kegyelmi kérvényét, s másodfokon jóváhagyta Nanking (Nanjing) város bíróságának 2008 áprilisi ítéletét, amely megvesztegetés vádjában találta bűnösnek az illetőt. Csiang személyes vagyonát a bíróság elkobozta.

A tartományi bíróság bizonyítottnak találta, hogy Csiang 2001 és 2004 között Szucsou város alpolgármestereként visszaélt a hatalmával és mint a városfejlesztés és építési beruházások, az ingatlanfejlesztések felelőse anyagi ellenszolgáltatás fejében jogtalan előnyökhöz juttatott egyes vállalkozókat. A beruházóktól így kapott összeg meghaladta a 10 és fél millió dollárt.

"A csúszópénz összege magas, az eset nagyon komoly, ezért (Csiang) súlyos büntetést érdemel" - közölte a felsőbíróság szóvivője, megerősítve, hogy az elsőfokú ítélet szilárd bizonyítékokon nyugszik. Hozzátette: a törvénynek megfelelően a legsúlyosabb ítéletet jóváhagyás végett továbbküldték a legfelsőbb bíróságnak.

Rovatok