Index Vakbarát Hírportál

Módosították a Stohl elleni vádat

2011. március 31., csütörtök 10:31 | aznap frissítve

Az időközben elkészült orvosszakértői vélemény alapján az ügyész módosította a vádat Stohl András büntetőügyében. A színész-műsorvezetőt "súlyos testi sértést okozó" helyett "maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett" járművezetéssel vádolják.

Az ügyész perbeszédében végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a színészt tiltsák el a járművezetéstől.

A tárgyalást óriási médiaérdeklődés kíséri. A 77 éves K. Pál, a baleset legsúlyosabb sérültje is megjelent a Budakörnyéki Bíróságon, akitől a vádlott ismét bocsánatot kért. “Kedves bíró úr, mit tudok mondani? Ember ő is, de az nagyon fáj nekem, hogy nem tudok dolgozni emiatt”, mondta K. Pál. (Kattintson ide, ha kíváncsi a Velvet online közvetítésére!)

A színész tavaly május 8-án hajnalban, ittasan és kábítószer hatása alatt okozott súlyos közlekedési balesetet. Fót és Budapest között frontálisan nekiütközött két vele szemben közlekedő autónak. Az egyik autó sofőrje combnyaktörést szenvedett, a másik autóban ülők közül is többen megsérültek.

A vádirat szerint Stohl véralkohol-koncentrációja a baleset idején 2,15-2,23 ezrelék között volt, ami közepes fokú alkoholos befolyásoltságnak minősül, de előtte kokaint is fogyasztott. A megengedettnél gyorsabban, 115-120 kilométeres sebességgel haladt, az út száraz volt.

Az ügyben várhatóan csütörtökön ítélet születik. Stohl András néhány napja egy műsorban úgy fogalmazott, "borzasztóan jó lenne, ha lezáródna első fokon".

Rovatok