Index Vakbarát Hírportál

Fegyverarzenálra bukkantak egy isaszegi házban

2011. április 7., csütörtök 13:32 | aznap frissítve

Illegálisan tartott fegyvereket találtak Isaszegen, egy családi házban, közölte Bodnár Zsolt, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgató-helyettese.

A fegyvereket a magyar soros EU-elnökség programjainak egyik fő helyszínétől légvonalban néhány kilométerre, a Pest megyei Isaszegen találták meg egy családi házban.

A TEK munkatársai csütörtök reggel tartottak házkutatást a házban, ahol egyebek mellett robbanóanyagok, fegyverek és lőszerek voltak nagy mennyiségben. Körülbelül harminc-negyven géppisztolyt (ezek között van hatástalanított is), sok maroklőfegyvert, aknavetőt, világháborús eszközöket, de még bunkertörő gránátot is találtak a rendőrök.

A fegyverek hatástalanítását egyébként több esetben rosszul végezték el, azok visszaalakítása csak néhány órát vehet igénybe.

Az ügyben a feltételezett fegyverkereskedőt, K. István 35 éves isaszegi lakost őrizetbe vették. Jelenleg vizsgálják, hogy a férfi kivel kerülhetett kapcsolatba, kivel üzletelt, és meg kell vizsgálni azt is, hogy a kiszerelt robbanóanyagokat továbbadta-e másnak. Folyik még a házkutatás, vannak még elrejtett robbanóanyagok, most ezeket keresik. Az ügyben további gyanúsítások várhatóak.

Bodnár Zsolt közlése szerint a bűncselekményt az EU-elnökséggel csak a földrajzi közelség miatt lehet összefüggésbe hozni.

Rovatok