Index Vakbarát Hírportál

Gyerekeik szobájában rejtették el a drogot

2011. április 15., péntek 11:43

Még a gyerekszobában is találtak drogot annak a dílerkedéssel foglalkozó nyíregyházi családnak a lakásán, akinek tagjain a rendőrség csütörtök este ütött rajta.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: bár a rendőrök néhány másodperc alatt behatoltak a házba, a gyanúsítottak még megpróbálták eltüntetni a nyomokat, a kábítószert ugyanis a vécén akarták lehúzni.

A lakásban a háziakon kívül két karon ülő kisgyerek, valamint több más személy, köztük valószínű vásárlók tartózkodtak. A nyomozók a gyerekszobában, a hálóban, a vécében és a hűtőben is találtak drogot.

A házkutatás végére 190 gramm marihuánát, 50 grammnyi extasy tablettát, valamint számos más, kábítószer nyomait tartalmazó, illetve annak porciózásához használatos eszközt foglaltak le. Az elsődleges becslések alapján mintegy 750 ezer forint értékű anyagokat lefoglalták.

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves férfi és felesége 15 éves lányukkal közösen árulták a több fajta drogot. Az eljárás során tucatnyi fogyasztással gyanúsítható személyt is kihallgattak, akiknél kisebb mennyiségű kábítószert találtak.

A helyszíni szemle közben pedig a lakásba besétált egy bódultnak tűnő fiatalember is. Bár tagadta, hogy vásárolni jött volna, a gyorsteszt az ő szervezetében is kimutatta az illegális anyag jelenlétét.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság a terjesztéssel gyanúsított szülőket őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, büntetésük öttől húsz évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

A szülők szintén gyanúsított, fiatalkorú lánya, aki nemcsak segédkezett az eladásban, de úgy tűnik, maga is használta a szert, a többi fogyasztóval együtt szabadlábon védekezhet.

Rovatok