Index Vakbarát Hírportál

Autós üldözés az M6-oson

2011. április 16., szombat 16:45

A rendőrség szombaton délben az M0-s körgyűrűnél várt be egy ellopott, sötétkék színű Fiatot, de az autót eltulajdonító férfi őket kikerülve felhajtott az M6-osra, ahol a forgalommal szemben haladt – jelentette a Secret Control gépjárművédelmi társaság szóvivője.

Szász János elmondta, a tettes a szembe jövőket kerülgetve, a belső sávban menekült, míg a rendőrök szirénázva követték. A tolvaj az érdi lejárónál hajtott le az autópályáról, majd a kis utcákon próbált elmenekülni. A rendőrség többször is elvesztette szem elől, az egyik üldöző rendőr szerint a fiatal férfi hihetetlenül jól vezetett.

A tettes végül a diósdi Lajos utcában beszorult, mert egy helyi autó éppen elállta az útját, miközben a rendőrök utolérték. Ekkor kiugrott az autóból és elszaladt. A rendőrök a tolvaj után futottak, akit végül egy helyi lakos segítségével, annak autójával kaptak el.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője elmondta, az autót egy budapesti bevásárolóközpontban tulajdonították el. A kocsi egyébként az áruház biztonsági szolgálatáé volt, és a beépített műholdas rendszer segítségével sikerült bemérni.

A tolvaj valószínűleg profi volt, ugyanis az autóról a lopás után azonnal leszedte az áruházlánc emblémáit, rendszámát pedig spanyolra cserélte. Az autóból kiugorva a lopáshoz használt eszközöket is eldobta. A fiatalember - akiről kiderült, hogy három körözés van érvényben ellene, mert nem kezdte meg vagyon elleni bűncselekmények miatt kiszabott börtönbüntetését -  kihallgatása jelenleg is folyik.

Rovatok