Index Vakbarát Hírportál

Huszonhárom évig élt golyóval az agyában

2011. április 24., vasárnap 10:13 | aznap frissítve

Több mint húsz éven át élt egy lövedékkel a fejében egy kínai férfi, aki az egykori sérülés miatt epilepsziás rohamokkal küzdött.

A két centiméteres rozsdás lövedéket egy helyi kórházban távolították el a földművesként dolgozó Vang Tiencsing agyából. Az észak-kínai Hopej (Hebei) tartománybeli Csangcsiakouinvárosában élő férfi még 1988-ban kapta a fejébe a golyót, amint hazafelé tartott.

"Azt hittem egy csúzli talált el. Láttam egy férfit állni a hegyen és azt gondoltam, ő célzott rám" - emlékezett vissza a történtekre. Tiencsing egyik kórházában tért magához, ahol gyulladásellenes gyógyszereket adtak neki az orvosok, majd hazaküldték. Nem sokkal később epilepsziás rohamok törtek rá, amelyek a következő két évtizedben egyre csak súlyosbodtak. Kezelésére visszajárt a kórházba, ahol egyik alkalommal a szakemberek felfedezték a koponya CT-n a lövedéket.

Vang Cseming, a kórház idegsebészeti onkológiai osztályának egyik orvosa szerint általában egy a több ezerhez a lehetősége annak, hogy valaki túléljen egy fejlövést, de a Tiencsing fejébe behatoló lövedék nem érintette az agyi főereket és az agytörzset sem - idézte a szakembert a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

Rovatok