Index Vakbarát Hírportál

11 év börtön a nagybakónaki szurkálónak

2011. május 3., kedd 11:48

11 év börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Győri Ítélőtábla Csizmazia Attilát. Csizmazia két és fél éve életveszélyesen megszurkálta egykori munkaadóját a Zala megyei Nagybakónakon.

Kovács Tamás tanácsvezető bíró szerint nem a vádlotton múlt, hogy az emberölés kísérleti szakaszban maradt, mert Csizmazia "mindent megtett, hogy a sértettnél visszafordíthatatlan állapot következzen be".

Az áldozat életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A bíró nem talált mentőkörülményt, Csizmazia szerinte a támadás idején nem volt olyan állapotban, hogy ne ismerhette volna fel tette következményeit.

A védelem szerint ugyanakkor Csizmazia személyiségzavarral küzdött a cselekmény idején, korábbi nyilatkozata szerint belső hangok hatására cselekedett, tudata csak akkor tisztult ki, mikor áldozata megharapta.

Az ügyész szerint ha belső hangok hatására is cselekedett, arról is Csizmazia tehet, mert kábítószert fogyasztott.

A vádirat szerint a vádlott 2008. október 20-án éjjel támadt egykori munkaadójára, egy hatvan év körüli férfira. Tőrkéssel támadta a sértettet, hátulról kétszer közepes erővel mellkastájékon szúrta. Az elvette tőle a fegyvert, majd eldobta, ekkor a támadó elmenekült.

Rovatok