Index Vakbarát Hírportál

Előzetesben a dabasi verekedők

2011. május 4., szerda 15:53

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a nyolc férfit, akiket a vasárnapi dabasi verekedés miatt vettek őrizetbe. Mindannyiukat csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják. A letartóztatottak közül ketten még nincsenek 18 évesek, négyen a húszas éveikben járnak, a két legidősebb pedig 36 illetve 41 éves.

Dabason vasárnap este tört ki kocsmai verekedés, amikor a nyolc férfi bement a Szőlősi Kocsma nevű vendéglátópari egységbe bosszút állni azért, mert egy társukat korábban nem szolgálták ki. Mivel a támadók szemtanúk szerint cigányok voltak, és a verekedésben megsérült három ember közül az egyik a gárdautódnak tartott Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagja, ezért etnikai villongásnak tartották sokan kezdetben az esetet. Ezt azonban hivatalosan sohasem erősítették meg, és az Index helyszíni riportja szerint is inkább személyes vita lehetett a verekedés hátterében.

A három megvert férfi csak könnyebb sérülést szenvedett. A most letartóztatottakat már vasárnap, alig néhány órával a verekedés után otthonaikban elfogták.

Rovatok