Index Vakbarát Hírportál

Betör a gyerekszobákba a magyar rendőrautó

2011. május 10., kedd 07:56

A május végétől kapható az Országos Rendőr-főkapitányság közreműködésével készült 1/43-as méretarányú játékautó.

Eddig csak más országok rendőrautóival játszhattak a magyar gyerekek, mivel pillanatnyilag nem kaphatók a játékboltokban a jelenlegi magyar rendőrség járműveinek másai*. De ennek tarthatatlan helyzetnek hamarosan vége: a magyar rendőrség színeiben játszó autómodellt dob ugyanis piacra a neves modellgyár, a Bburago.

Az 1/43-as méretarányú játékot május 8-án, vasárnap, az Országos Rendőr- és Tűzoltó Napon mutatta be a nagyközönségnek a forgalmazó, a prototípust Pintér Sándor belügyminiszter már szemügyre is vette, és jóváhagyólag mosolygott az élethű részletességgel készült darabon.

A Ford Focus Kombi rendőrautó körülbelül tíz centiméteres, kicsinyített mását az Országos Rendőr-főkapitányság licenc engedélyével készítették, és az ígéretek szerint május utolsó vasárnapjára már kapható lesz az üzletekben, olvasható az ORFK közleményében.

A Bburago Magyar Rendőrautónak már Facebook-oldala is van, és a Totalcar jól értesült kisautóügyi blogja pár nappal ezelőtt - a szaksajtóban elsőként - be is mutatta az új modellt, kiemelve, hogy a hivatalos jelzések és feliratok mindegyike épp ott látható, ahol a valódi járőrkocsikon, persze az 1:43-as méretarányhoz igazodva.

A Kínában gyártott kisautót elsősorban játéknak szánják, a részletek kidolgozása, mind az ár ehhez igazodik, de valószínűleg a gyűjtők figyelmét is elnyeri majd a kis Ford kombi.

*Magyar rendőrségi kisautók természetesen eddig is - mondhatni évtizedek óta - kaphatóak voltak (több olvasó is jelezte ezt cikkünk megjelenése után), de ez az első, ami az ORFK együttműködésével készült, azaz "hivatalos kiadásnak" tekinthető, szemben a "kalózmásolatokkal".

Rovatok