Index Vakbarát Hírportál

Életveszélyben a kezdő kannibál

2011. május 11., szerda 16:53 | aznap frissítve

A kedd délelőtti kelet-szlovákiai tűzharcban megsérült rendőr és a kannibalizmussal és gyilkosság előkészítésével vádolt férfi is kritikus, életveszélyes állapotban fekszik a kassai egyetemi kórházban.

"A 37 éves rendőr felkar- és tüdősérülést szenvedett, állapota stabil, de nagyon komoly. Mesterséges altatásban és lélegeztetőgépen tartják" – közölte a kassai L. Pasteur kórház szóvivője.

A 44 éves férfi, akit kedden akartak elfogni gyilkosság előkészítése és kannibalizmus gyanúja miatt, szintén életveszélyes állapotban van a kórházban. Öt lövési sérülés van a testén. "Közvetlen életveszélyes állapotban van, alapvető életfunkciói állnak le sorban" – mondta Jaroslava Oravcová.

A lövöldözés Sároskőszegen (Kysak) történt. A vádlott interneten keresett áldozatot kannibál szertartásához. Egy svájci öngyilkosjelölt vette fel vele a kapcsolatot, de miután megijedt a szlovák férfi valódinak tűnő szándékától, értesítette a rendőrséget. Az Interpol vette fel a kapcsolatot a szlovák rendőrséggel.

A megbeszélt találkozóra egy beépített rendőr ment el, miután megbizonyosodtak róla, hogy a férfi az, akinek az interneten mondta magát és a szándékai is komolyak, megpróbálták elfogni őt. "A rendőröknek ellenállt, ezért rálőttek, ő pedig megpróbálta lelőni magát, végül egy kommandóst talált el" - tájékoztatta a parameter.sk-t Jaroslav Spišiak országos rendőrkapitány.

A férfit előbb mesterlövészek találták el, de őt a sérülései sem fékezték meg abban, hogy fegyvert rántson. A beépített ügynököt is védték a kommandósok, mivel rajta nem volt golyóálló mellény. Amint megpróbálták lefogni a lövöldöző férfit, egyiküket eltalálta a gyanúsított. A rendőrön volt golyóálló mellény, de a lövés a karján keresztül az oldalába, onnan a tüdejébe fúródott.

A belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy az elkövető egy közeli faluban élt, informatikai szakember volt, és a lövészklub tagjaként több legálisan tartott fegyver is volt a birtokában.

Az elkövető felkészült volt, késeket, fűrészt, feketeborsot, altatót is vitt magával, mert a megegyezés szerint előbb elaltatta volna áldozatát, majd szíven szúrta volna, hogy minimális legyen a vérveszteség, végül feldarabolta volna, és a közeli erdőben tervezte elásni. Előtte még be akarta borsozni az emberi húst, hogy távol tartsa a vadállatokat.

Rovatok