Index Vakbarát Hírportál

Nagycsaládos apa gyilkolhatott Bőn

2011. június 5., vasárnap 16:01

Szombat hajnalban, testén külsérelmi nyomokkal holtan találtak Bő községben egy 22 éves férfit. A feltételezett gyilkosra saját házának udvarán, véres ruhában, véres késsel találtak rá a rendőrök, írjaa Nyugat.hu.

A chernelházadamonyai, 38 éves, Sonka becenevű T. G. a lap szerint már bevallotta a gyilkosság elkövetését. Az alacsony termetű, favágóként és segédmunkásként dolgozó, négygyerekes férfi egyáltalán nem tűnt feszültnek, vagy agresszívnek.

Áldozata vendégmunkásként dolgozott Bük-fürdőn, és munkatársával együtt a napokban költözött át panziójából egy közeli családi házba. Szállásadójuk csendes lakókként jellemezte a fiatalokat, akik péntek este szórakozni indultak. Egy helyi kocsmába betérve csendesen beszélgetni kezdtek, majd nem sokkal később megérkezett a feltételezett elkövető, Sonka, aki szintén csatlakozott a társasághoz. Kis idő elteltével már úgy beszélgettek, mintha régi barátok lennének. Az áldozattal többször félrevonultak és halkan beszélgettek.

Háromnegyed kettőkor végül együtt távoztak, baráti hangulatban. A szórakozóhelyről fél háromkor indult el a pultos és férje, akik 20 perccel később találták meg a fiatal férfi árokparton heverő holttestét.

A családja úgy érzi: tönkretette őket

A lap munkatársai felkeresték a gyanúsított családját is. "Hajnalban dörömböltek a rendőrök, három autóval kilencen jöttek. Hirtelen azt hittem, a férjem agyonvert valakit, azért keresik. Az udvarban találták meg, nem jött be aludni. Ilyet csinált már korábban is. Amikor elvitték, még nagyon részeg volt" - mesélte a férfi felesége, aki hozzátette: bár férjét mindenki kedves, közvetlen embernek ismeri, ittas állapotában sokszor agresszívvá vált.

Kés is mindig volt a férfinél, mert azzal evett az erdőben és szabadidejében farigcsált is. Rokonai szerint ügyes kezű munkásember, fizetést pedig pénteken kapott, így nem küzdött pénzhiánnyal sem.

Tönkre tette a családot, szégyenbe hozott mindannyiunkat - fakadt ki a nő, majd elmondta: félti a gyerekeit a helyiek reakcióitól. - Ezt nem lehet megérteni, miért csinálta. Ép ésszel nem... A gyerekeim Bőben járnak iskolába, a fiam holnap lesz elsőáldozó, a lányom most ballag az általános iskolából. A szünetig már nem engedem el őket. Nagyon féltem őket is. Nehéz lesz most nekünk. Elmondhatatlanul sajnálom azt a családot, akik most elvesztették a fiukat.

Rovatok