Index Vakbarát Hírportál

Halálos buszbaleset: hét sérült még kórházban

2011. június 22., szerda 09:59

Hét sérült maradt még a nagykanizsai kórházban a kedd hajnalban az M70-es autóúton történt, hat halálos áldozatot követelő buszbaleset sérültjei közül.

Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója szerdán elmondta: a keddi buszbaleset hét sérültje fekszik még az intézményben, közülük hárman kerültek be súlyos állapotban, négyen könnyebben sérültek meg. Hozzátette, hogy egyetlen ember sincs már életveszélyben. Az M70-es autóúton kedd hajnalban történt buszbaleset következtében hatan meghaltak, hárman súlyosan, 23-an könnyebben sérültek meg.

Egy középkorú asszonyt kellett megműteni még kedden, a lépét távolították el, de mára stabilizálódott a sérült állapota. Egy súlyos tompa hasi és egy szintén súlyos mellkasi sérüléssel fekvő beteget folyamatos megfigyelés alatt tartottak, de a klinikai és CT-vizsgálatok alapján úgy ítélték meg, hogy esetükben nincs szükség műtéti beavatkozásra.

Ioan Bente, a budapesti román nagykövetség belügyi attaséja kedd este még azt mondta: öt beteg maradt a nagykanizsai kórházban; azoknak a többsége, akik nem vagy csak kevésbé sérültek meg, Spanyolországba, néhányan pedig Romániába utaztak tovább. Szerdán az MTI érdeklődésére az attasé közölte: az előző napi tájékoztatásával szemben két sérülttel több maradt Nagykanizsán, mégpedig azért, mert családtagjaik kedd estig mégsem nem tudtak eljönni hozzátartozóikért, őket várhatóan a nap folyamán viszik haza.

Az attasé elmondta, hogy időközben gond nélkül megérkezett Spanyolországba az a 22 ember, akikért az Atlassib busztársaság küldött mentesítő járatot. Telefonon hívták fel az utasok, akik tájékoztatták az érkezésükről, illetve köszönetet mondtak a nekik nyújtott segítségért.


A Valenciába tartó román autóbusz kedd hajnalban a Zala megyei Csörnyeföld közelében áttért a szembejövők sávjába, ahol frontálisan összeütközött egy Szlovénia felől érkező kamionnal.

A balesetben a helyszínen öten meghaltak: a szlovén kamion vezetője, továbbá a busz két, egymást váltó sofőrje és két utasa. Összesen 27 sérültet szállítottak a mentők a nagykanizsai kórházba, közülük egy ember néhány órával később belehalt életveszélyes koponyasérüléseibe.

A túlélők arról beszéltek: valószínűleg elaludt a buszsofőr, akit a tudomásuk szerint pihenés nélkül fordítottak vissza Romániából Spanyolországba.

A román Atlassib busztársaság azokat az utasokat, akik egyáltalán nem sérültek meg vagy csak kisebb sérüléseket szenvedtek, és ezt kérték, kedden kora este szállította tovább Spanyolországba. A további sérültek hozzátartozóikkal, illetve a busztársaság által biztosított autóval Romániába tértek vissza.

Rovatok