Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Amy Winehouse

2011. július 23., szombat 18:46 | tizenkét éve frissítve

Amy Winehouse ötszörös Grammy-díjas angol énekesnőt holtan találták londoni lakásában. A Daily Mail úgy tudja, a 27 éves Winehouse-ra magyar idő szerint este hat közül találtak rá. A BBC értesülései szerint a mentőszolgálat 17:54-kor kapott riasztást, két mentőt küldtek az énekesnő Camden Square-en található lakásához, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A TMZ forrásai ugyanakkor úgy tudják, hogy a kiérkező mentők még nem részletezett "életjeleket" észleltek szombat délután, azonban az énekesnő meghalt, mielőtt még kórházba szállíthatták volna.


View Larger Map

A Clickmusic értesülései szerint a halál oka túladagolás, bár ezt egyelőre a hivatalos szervek nem erősítették meg.

A Sunday Mirrornak az énekesnő több közeli barátja azt mondta, hogy Amy Winehouse élete utolsó hetében szinte folyamatosan ivott, és az italra "vacak minőségű" extasy tablettákat szedett. Az egyik ismerős szerint az énekesnő extasy-túladagolásban halt meg.

A People magazinnak egy névtelen forrás azt állította, hogy látta, amikor Winehouse pénteken este fél 11 után drogot vásárolt egy camdeni dílertől. A névtelen szemtanú szerint kokaint, heroint, ecstasyt és ketamint vásárolhatott. Egy másik forrás is azt állította, látta, amint az énekesnő kokaint vett a városrész egyik jól ismert dílerétől.

A BBC megemlíti, hogy Winehouse alkohol- és drogproblémái régóta ismertek.

Az énekesnőt utoljára szerda este látták nyilvánosan szerepelni, amikor keresztlányával, Dionne Bromfielddel lépett színpadra a londoni Roundhouse-ban. Táncolás közben arra biztatta közönségét, hogy vásárolják meg az új albumát, majd amilyen váratlanul megjelent, olyan gyorsan el is tűnt a színpadról.

Izzik a Twitter

A Winehouse haláláról szóló hírek szombat este kezdtek el keringeni a Twitteren. Köztük volt a korábbi brit miniszterelnök felesége, Sarah Brown üzenete is, aki szomorúnak nevezte a Winehouse-zal kapcsolatos híreket, és aki megemlékezett az énekesnő kivételes tehetségéről és hangjáról. A Daily Telegraph kritikusa, Nel McCormick szerint Winehouse halála a tehetség elpazarlásának egyik legszomorúbb esete.

Apjának, akihez közel állt, nem tudták azonnal elmondani a halálhírt, mert épp egy New Yorkba tartó repülőn ült, hogy egy jazzfesztiválon vegyen részt.

Kiskorától zenélt

Amy Winehouse 1983. szeptemberében született Észak-Londonban, apja taxisofőr, anyja gyógyszerész volt a Wikipedia szerint. Tízévesen már R&B bandát alapított Sweet n sour-néven, amit később "kis zsidó Salt-n-Pepa"-ként emlegetett. Szólóként 2003-ban debütált Frank című albumával, majd jött 2006-ban a Black To Black a Rehab című slágerrel.

Idén alkoholelvonó kúrán vett részt, ám egy júniusi koncertjén Belgrádban már részegen lépett fel a színpadra, amiért a közönség kifütyülte. A turné további állomásait, így azt is, amit a Szigetre terveztek, lemondták.

Szüleit nagyon aggasztotta Winehouse állapota, anyja már 2008-ban úgy nyilatkozott, hogy nem lepné meg, ha lánya még előtte meghalna. "Végig kell néznünk, ahogy lassan megöli magát" - mondta.

Amy Winehouse nem az első előadó, aki pont 27 évesen veszti életét. Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morison, és Kurt Cobain mellett most már ő is a tagja a 27-esek klubjának.

Rovatok