Index Vakbarát Hírportál

Elpusztult Ariel

2011. július 28., csütörtök 10:53 | aznap frissítve

Elpusztult Ariel, a béna oroszlán, amelynek gondozója Brazíliában a facebookos közösséget mozgósította az állat megmentéséért.

Ariel tulajdonosa, Raquel Borges a közösségi oldalon jelentette be szerdán, hogy az oroszlán elpusztult.

A Facebookon keresztül több mint hatvanezren fogtak össze a megmentéséért: a beteg állat kezelése ugyanis havonta több mint 11 ezer dollárba (kétmillió forintba) került.

Ariel abban az állatotthonban született, amelyet Raquel a férjével együtt tart fenn az ország déli részében lévő Maringa városban beteg vagy elhagyott állatok számára. Mint Raquel elmondta: a korábban egészséges oroszlánnak egy éve bénult meg mind a négy lába. Ritka sorvadásos betegségben szenvedett, fehérvérsejtjei megtámadták saját egészséges sejtjeit az agy motoros központjában. A tünetek az emberi Parkinson-kórhoz, a szklerózis multiplexhez és a Guillain-Barre-szindróma nevű, bénulást okozó autoimmun betegséghez hasonlítottak.
A közelmúltban a nagymacskák gyógyításában tapasztalt jeruzsálemi Héber Egyetem tudósai vizsgálták meg Arielt, és július végére ígérték a tesztek vizsgálati eredményeit. Az állat gondozói azt remélték, lesz mód Ariel talpra állítására.

Rovatok