Index Vakbarát Hírportál

Tízmilliárdot követel Sorostól az exnője

2011. augusztus 11., csütörtök 22:23 | tizenkét éve frissítve

Egy 28 éves brazil színésznő szerint ötéves kapcsolatuk során a magyar származású pénzember kétszer is megígérte, hogy vesz neki egy New York-i lakást. Soros György elismeri a kapcsolatot, de szerinte az ötvenmillió dolláros per csak egy lehúzási kísérlet.

A magyar származású milliárdos szóvivője teljes mértékben alaptalannak tartja a vádat, hogy Soros lakásokat ígért és becsapta volt barátnőjét. A nemrég visszavonult filantróp tőzsdeguru verziója szerint az ügy kizárólag egy vagyonos ember megkopasztásáról szól.

Adriana Ferreyr brazil szappanopera-színésznő (a 2002-es Marisol c. sorozat címszereplője volt) viszont már meg is indította a kártérítési pert Manhattanban. A viszályról a BBC is beszámolt, a keresetben Sorost érzelmi sérülés okozása és csalás mellett bántalmazással is vádolják.

Ferreyr szerint 2006 óta ismerik egymást, és Soros 2010 januárjában tett ígéretet, hogy megveszi neki álmai kétmillió dolláros otthonát New York Upper East Side nevű divatos városrészében, pár saroknyira a saját lakásától. Hogy ne kelljen ajándékozási adót fizetnie, az üzletember az egyik cége nevére vette meg a lakást. Miután az adásvétel megtörtént, a nő lakberendezőt fogadott, két hónapra rá azonban a pár szakított.

A periratokhoz mellékelt dokumentumok szerint nem sokkal később viszont már ismét együtt turbékoltak, és Soros (81) pont az ágyban fekve ismerte el, hogy egy másik barátnője lakik a lakásban. Amikor a Ferreyr tiltakozott, a férfi állítólag pofonvágta, fojtogatta és egy lámpát is hozzávágott.

A nő kihívta a rendőrséget, de vádemelésre nem került sor – Soros ügyvédje szerint a rendőrök nem találtak bántalmazásra utaló jelet, és a nő azt mondta, hogy a lámpa ráesett a lábára. Később kettejük között ismét kigyúlt a régi tűz, és Ferreyr szerint Soros egy 4,3 milliós otthon megvásárlását helyezte kilátásba a korábbi lakással egy épületben.

A keresetben az áll, hogy Sorosnak kínos lett volna, ha a barátnői egy házban laknak, és biztonsági őröket fogadott, hogy rávegye a házba beköltözni óhajtó Feyrrert szándékai megváltoztatására. Miután kiderült, hogy a milliárdos ismét felültette, a Columbia egyetemen filozófiát és közgazdaságtant hallgató Ferreyr mély depresszióba zuhant, a szerinte fenyegetően fellépő őrök miatt pedig szorongani kezdett és erős gyógyszerekre szorult.

Soros ügyvédje az egész történetből annyit ismert el, hogy ügyfelének nem kizárólagos, néha felélesztett futó viszonya volt a nővel. A New York Times úgy tudja, hogy Ferreyr végül mégis beköltözött álmai társasházába, igaz, egy barátja lakásába.

Soros György a Forbes 2010-es listája szerint nettó 14,2 milliárd dolláros vagyonával a világ 35. leggazdagabb embere.

Rovatok