Index Vakbarát Hírportál

Depardieu sajnálkozott, amiért a repülő padlójára vizelt

2011. augusztus 18., csütörtök 11:02

Már budapesti asztaltársaságoknál is téma a tegnap robbant hír: a világhírű francia színész, Gérard Depardieu a padlóra vizelt egy repülőn.

Az első hírek arról szóltak, Depardieu "nem tudok várni" felkiáltással ittasan a folyosóra vizelt, amikor a felszálláskor a légiutaskísérők nem engedték el a mellékhelyiségbe, és azt mondták, legalább 15 percet várnia kell.

Bár ez részben valóban így történt, árnyalja a képet a színész barátainak beszámolója, akik vele voltak akkor a gépen. A felkiáltás valóban megtörtént, de szerintük a folytatás azért nem úgy nézett ki, hogy Depardieu a folyosó közepére vizelt volna magáról megfeledkezve, mintha csak Alex lenne Gyöngyöspatán.

Mivel a vizelési kényszere tényleg nem tűrt halasztást, barátai egy üres borosüveget adtak neki. A színész állítólag egyáltalán nem akart provokálni ezzel, és körbe is nézett, hogy nem látja-e senki, aztán elkezdte megtölteni az üveget.

Néhány csepp így is a padlóra cseppent, ebből lett a baj. A színész felajánlotta a személyzetnek, hogy feltakarítja, és elnézést kért a kellemetlenségért, amit okozott.

A szigorú repülési szabályzat azonban nem tette lehetővé, hogy az ügy ennyiben maradjon. A gép nem tudott felszállni, két órát késett a takarítás miatt, Depardieu-nek pedig le kellett szállnia.

Az utasok egy része felháborodott, a City Jet repülőtársaság viszont inkább a történet vidámabb oldalát fogta meg. "Szeretnénk emlékeztetni utasainkat, hogy járataink teljes mértékben fel vannak szerelve mellékhelyiségekkel" - írták a vállalat Twitter-oldalán.

Depardieu ügynöke ezzel szemben nem kommentálta az esetet.

Rovatok