Index Vakbarát Hírportál

Ittasan, hat gyerekkel a hátsó ülésen száguldozott

2011. augusztus 25., csütörtök 17:06

Öt rendőrautóval és egy polgárőrkocsival üldözték azt a férfit, aki szerdán késő este ittasan, kocsija hátsó ülésén hat gyerekkel száguldozott Fejér megyében; szabálysértések elkövetése miatt eljárást indítottak ellene - közölte a rendőrség csütörtökön.

A 45 éves sárkeresztúri férfi által vezetett kocsit igazoltatás céljából Kőszárhegy belterületén akarta megállítani a helyi körzeti megbízott. A sofőr azonban, meglátva a rendőrt, gázt adott, és elmenekült. A körzeti megbízott erősítést kért, és hang- és fényjelzést használva utánaeredt - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint a férfi előbb ráhajtott az M7-es autópályára, majd Székesfehérvár határában a 63-as főútra. Közben több rendőrautó is sikertelenül próbálta megállítani. Végül elfolyt kocsijának a hűtővize, és az autó lefulladt.

Kiderült, hogy az autóban nyolcan utaztak: a sofőr és az élettársa mögött a hátsó ülésén biztonsági gyerekülés nélkül hat gyerek, a legidősebb 14, a legkisebb 3 éves.

A gépkocsivezető elismerte, hogy alkoholt fogyasztott. Azt mondta, azért nem állt meg, mert ivott, a megengedettnél többen utaztak a kocsiban, és nem volt gyerekülés az autóban.

A történtekről a gyermekvédelmi hatóságot is értesíteni fogják - közölte a rendőrségi szóvivő.

Rovatok