Index Vakbarát Hírportál

Egy évet kapott a betörőt elengedő rendőrnő

2011. augusztus 30., kedd 11:00

Egy év börtönre ítéltek egy rendőrnőt Nagy-Britanniában, mert futni hagyott egy betörésre készülő férfit. A bűntettnek elejét vette, és csupán más hivatalos dolga miatt nem vette őrizetbe a gyanúsítottat.

Az eset még tavaly júliusban történt a Glasgow melletti Kirkintilloch-ban. A 38 éves rendőrnő, Michele Selby társával járőrkocsijukból felfigyelt egy gyanús férfira, aki egy kínai étteremnél ólálkodott. Igazoltatásakor csavarhúzót, feszítővasat és egyéb, betöréshez is használatos szerszámokat találtak a táskájában, amit ő azzal magyarázott, hogy csupán ajtót akart javítani.

A járőrpár ellenőrizte a férfi múltját, akit már hatszor ítélték el korábban, egy esetben betörésért. A rendőrnő úgy gondolta, hogy bűncselekmény nem történt, ezért csak szerszámait kobozták el, de a férfit elengedték értésére adva, hogy ha nem volna riasztásuk egy másik helyre, akkor már kattanna is a kezén a bilincs.

A kapitányságra érve a járőr kukába dobta az elszedett szerszámokat. Társa azonban feljelentette őt feletteseiknél kötelességmulasztásért. Túl azon, hogy Selby már korábban lemondott tisztéről, a bíróság most egyévi börtönre ítélte - adta hírül a brit Metro újság.

Rovatok