Index Vakbarát Hírportál

Tócsavízen élt az eltévedt amerikai mókusvadász

2011. szeptember 9., péntek 10:15

Rovarokon és tócsavízen élt öt napon át egy férfi az Egyesült Államokban, mert mókusvadászat közben eltévedt egy sűrű erdőben. Az eset Tennessee államban minden idők legnagyobb emberkeresését indította el. A férfi két barátjával indult vadászni, ám idővel elszakadt tőlük, és eltévedt a vadonban, mobiltelefon pedig nem volt nála. Barátai hiába keresték, ezért egy idő után értesítették a rendőrséget, amely kutyákkal, helikopterekkel, csónakokkal, terepjárókkal, még lóháton is kereste.

A börtönőr foglalkozású férfinál volt ugyan puska és ahhoz 15 töltény, ám hamar elpuffogtatta azokat, mert lövésekkel próbált segítséget hívni. Fegyverével semmilyen ehető zsákmányt nem ejtett, a férgeket, rovarokat puszta kézzel fogta. Iváshoz a sáros vízre fanyalodott.

A keresés nem járt eredménnyel. A férfi végül maga tántorgott ki egy autóútra, de már annyira legyengült, hogy ájultan összeesett. Arrajárók találtak rá. Az orvosok kiszáradást és rengeteg rovarcsípést diagnosztizáltak. Az eltévedt mókusvadászt antibiotikumkúrára fogták.

Rovatok