Index Vakbarát Hírportál

Biztosítási csalásra gyanakodnak Nyírbátorban

2011. szeptember 20., kedd 14:29

A megyei rendőrség vizsgálja, hogy nem biztosítási csalás miatt gyújtották-e fel kétszer egymás után Nyírbátorban ugyanazt a három házat. Az épületek egymás mellett állnak, egy emberé mindhárom.

A szóbeszédet a település jegyzője is ismeri, illetve a megyei rendőrfőkapitányság is vizsgálja ezt az eshetőséget, de egyelőre semmi
konkrétummal nem szolgálhatnak, mivel még a nyomozás első lépése, a tűzvizsgálat sem fejeződött be.

Csak annyi biztos, hogy éghető anyagot használt az elkövető, így a szándékosság egyértelmű. Az anyagról csak a tűzvizsgálat lezárultával derül ki, hogy mi volt. A hatályos jogszabályok szerint 30 napja van a tűzoltóknak a vizsgálat elvégzésére.

Az eljárást vezető nyírbátori tűzoltó elmondta, hogy a riasztás arról az ingatlanról érkezett, ahol a tulajdonos lakik. Ez az egyik szélső volt a három közül. Érkezésükkor vették észre, hogy a másik szélső lakás is ég. A középső ingatlanon található épület füstölgését csak ezután vették észre.

Az ügyben jelentős értékre elkövetett rongálás miatt indult nyomozás, de a tűzvizsgálat és egyéb szakértő vizsgálatok eredményének függvényében akár közveszély okozás miatt is indíthatnak eljárást a
hatóságok.

Rovatok