Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a lakossági szuperhőst

2011. október 11., kedd 00:04

Hétfőre virradóra a seattle-i rendőrség őrizetbe vette Phoenix Jonest, aki farsangi jelmezben, önjelölt szuperhősként járja az amerikai nagyváros utcáit, és ha bajt észlel, azonnal közbelép. Nem mindig jókor.

Phoenix Jones, aki fekete-arany mellvértet, macskanadrágot és maszkot visel, a vért alatt igazi golyóálló mellénnyel, hétfő hajnalban egy verekedést kívánt szétoszlatni úgy, hogy a résztvevőkre a tömegoszlatáshoz is használatos paprikaspray-t fújt. A helyszínre érkező rendőrök viszont megállapították, hogy az állítólagos verekedők mindössze táncoltak, és őrizetbe vették az önkéntes szuperhőst.

Phoenix Jones (eredeti nevén Benjamin Francis) egy seattle-i kosztümös brigád vezetője – a csoport tagjainak feltett célja, hogy elejét veszik a bűnözésnek, és lecsapnak a közterületen rendetlenkedőkre, az ittasan randalírozókra, a drogosokra, a drogdílerekre, és minden általuk renitensnek vélt járókelőre. Most azonban tévedett: „Sajnos erőszakhoz folyamodott – mondta az ABC-nek a seattle-i rendőrség szóvivője. – Bűncselekményt követett el, rátámadt ezekre a személyekre. Ez a törvénybe ütközik.”

A seattle-i szuperhősök legalább kilencen vannak, és a Kick-Ass (magyarul Ha/ver) című filmben látott példaképeik mintáján felbuzdulva kezdtek bele a rendrakásba. Fegyvert nem hordanak maguknál, bár egyikük, Red Dragon (Vörös Sárkány) gyakran látható egy hatalmas karddal, amiről azt állítja, még sosem kellett előhúznia a hüvelyéből. Bár a szuperhősök a rendőrség természetes szövetségeseinek tartják magukat, maguk a rendőrök nem igazán kedvelik őket, mert – mint azt az ABC januári felvételén egyikük elmondja – ha igazi baj van, az emberek végül úgyis a rendőrséget hívják.

Rovatok