Index Vakbarát Hírportál

Négy évet kapott az ohiói szextanárnő

2011. október 28., péntek 18:27

Négyéves börtönbüntetésre ítélte a bíróság a 33 éves Stacy Schulert, a Cincinnati külvárosában működő Mason High School volt tornatanárnőjét, mert öt tanítványával is szexuális kapcsolatba keveredett. A fiúk 17 évesek voltak a történtek idején, és bár Ohio államban 16 év a beleegyezési korhatár, azt a törvény tiltja, hogy egy tanár kikezdjen diákjával.

Schulert azzal is megvádolták, hogy alkoholt és marihuánát adott a fiúknak, akik közül többen is a gimnázium futballcsapatában játszottak. A tornatanárnő ügyvédei a per során azzal védekeztek, hogy Schuler a tettek elkövetésének idején beszámíthatatlan volt, és elmebetegsége, az arra szedett antidepresszánsok, illetve a gyógyszerre ráivott  alkohol megakadályozták abban, hogy felmérje tetteinek következményeit.

Depressziós lett a hátmasszázstól

A megrontott fiúk szerint Schuler otthonába csábította őket, és valóban ivott az aktusok előtt, ők meg csak találgattak, hogy vajon mire készül a tanárnő. „Mindannyiunknak megmasszírozta a hátát – mondta a bíróságon az egyik áldozat. Mindannyiunknak egyenként ... mi levettük az ingünket, ő meg dörzsölte a hátunkat.”

Az egyik áldozat apja tanúvallomásában elmondta, hogy fia az eset után depresszióssá vált, elveszítette motivációját, és majdnem elmulasztotta az egyetemi beíratkozást. „Otthon dühös volt, nem akarta látni a családját és senki más sem – nem az volt, aki korábban” - vallotta a fiú apja.
A tanárnőt börtönbe vonulása után fél évvel szabadlábra helyezhetik, de élete hátralevő  részében szexuális bűnözőként tartják majd számon, és lakcímét háromhavonta jelentenie kell a hatóságoknál.

Rovatok