Index Vakbarát Hírportál

Droglaborra bukkantak Szabolcsban

2011. november 3., csütörtök 17:49

Leégett egy tanya, a tűzoltók vették észre, hogy labor működik az egyik épületben. Kábítószergyártáshoz szükséges anyagokat foglaltak le.

Droglaborra bukkantak a rendőrök egy Nyíregyháza környéki tanyán. Az ingatlan 35 éves tulajdonosát kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A rendőrséget szerda délután a tűzoltók értesítették arról, hogy a Nyíregyházától 15 kilométerre lévő Vadastanyán kigyulladt egy melléképület, az oltás közben pedig bűncselekményre utaló körülményeket észleltek.

A nyomozók megállapították, hogy az ingatlanban kábítószert, illetve kábítószer alapanyagául szolgáló anyagot állítottak elő. A szerdán megkezdett helyszíni szemle jelenleg is tart, a rendőrség nagy mennyiségű kábítószer alapanyagául szolgáló növényi származékot, valamint az előállításhoz szükséges vegyi anyagokat és eszközöket foglalt le.

A tanyán több épület van, az egyik a benne tárolt gázpalackok robbanása után kiégett, a többi épen maradt épületben bukkantak rá a kábítószer készítéséhez használt anyagokra és eszközökre.

Rovatok