Index Vakbarát Hírportál

Fegyelmi indult két várpalotai óvónő ellen

2011. november 3., csütörtök 09:27

Gyermekek bántalmazásának gyanúja miatt fegyelmi eljárást indítottak két várpalotai óvónő ellen, írja a Napló Online.

Az önkormányzati fenntartásban lévő óvodák egy intézménybe történt összevonása óta telephelyként működik a Készenléti-lakótelepi Iciri-Piciri óvoda. Jelenleg egy csoport, tizenhat gyerek jár ide, mondja Varga Szilvia, a Várpalotai Összevont Óvoda és Bölcsőde vezetője. "Október elején értesültem arról, hogy több szülő is el akarja hozni a Készenléti-lakótelepi óvodából a gyermekét" – tette hozzá.

"Amikor rákérdeztem az indokokra, elmondták: az egyikük szemtanúja volt például egy esetnek, amikor az egyik óvónő erőszakosan rángatta a gyermek karját, majd belevágta az ágyba. Emellett azonban több más dolog is történt, a problémák mindegyikét hat szülő mondta el, mi ezt jegyzőkönyvbe is vettük" – közölte.

"Mivel itt kisgyermekek testi és lelki bántalmazásáról van szó, nem volt más választásom, mint fegyelmi eljárást indítani, és a vizsgálóbiztos javaslatára felfüggesztettem az érintett óvónőket a munkavégzés alól. Számomra ugyanis az a legfontosabb, hogy minden intézményben egyforma színvonalú pedagógiai munka folyjon" – mondja Varga Szilvia, aki hozzátette, a fegyelmi eljárás várhatóan november végére zárulhat le, addig helyettesítéssel biztosítják az óvodai szolgáltatást.

Rovatok