Index Vakbarát Hírportál

Halál a nyíregyházi vasúti átjáróban

2011. november 7., hétfő 12:00 | aznap frissítve

InterCity vonat és gépkocsi ütközött össze Nyíregyházán, a Kótaji úti vasúti átjáróban hétfő délelőtt, egy ember meghalt. A vonat a Záhony-Budapest vasútvonal és a Nyíregyházáról Nyírszőlősre vezető út fénysorompóval védett kereszteződésében sodorta el a gépkocsit - mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az eddigi információk szerint az ütközés következtében a gépkocsiban vesztette életét egy ember. A rendőrség a helyszíni szemlével megkezdte a baleset körülményeinek tisztázását.  A Nyíregyháza és Nyírszőlős közötti utat lezárták, az arra járóknak Kótaj felé kell kerülniük, és egyelőre a vasútvonalon is áll a forgalom.

A MÁV tájékoztatása szerint az InterCity vonat mozdonya az ütközés következtében egy tengelyen kisiklott. A mozdony beemelésének, illetve a roncsok eltávolításának az idejére a Budapest-Záhony vasútvonal érintett vágányát lezárták a forgalom elől. A másik vágányon - a biztonsági előírások betartása mellett - két irányban, felváltva közlekednek a vonatok, így az utazóknak 10-15 perces késéssel kell számolniuk.

A mozdony sínre emelését megkezdték a szakemberek, a helyreállítási munkálatok befejezését délutánra ígérik.

Rovatok