Index Vakbarát Hírportál

Előzetesben az egyiptomi sofőr

2011. november 8., kedd 18:52

Előzetes letartóztatásba helyezte az egyiptomi rendőrség a Hurgadában felborult turistabusz sofőrjét, jelentette az RTL Klub helyszíni tudósítója. A 11 ember halálát okozó baleset felelősének tartott sofőr a szemtanúk szerint karcolásokkal megúszta a balesetet, az RTL értesülései szerint már hétfőn este hat körül kiengedték a kórházból.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint viszont kedden már őrizetbe is vették. A szemtanúk beszámolói vezetői hibát valószínűsítenek, a busz állítólag vadonatúj volt, műszaki hiba nem okozhatta a balesetet.

Valószínűbb, hogy a sofőr túl nagy sebességgel hajtott bele egy jobb-bal kanyarkombinációba, a túlélők szerint már a jobbkanyarban elvesztette uralmát a jármű felett. Ekkor még voltak, akik azt hitték, a sofőr csak viccelődik a vad kanyarvétellel, de a busz felborult.

11-en, köztük egy háromtagú család és egy terhes anya is életét vesztette. A baleset nyolc sérültjét már hazaszállították, másik kilenc sérült még ma hazaindulhat egy különgépen. 15 további sérültet kórházban ápolnak.

Rovatok